Hoppa till innehåll

Simskola Stockholm

Simskolor för barn och vuxna

Letar du efter en simskola Stockholm så finns det många bra simhallar och kurser att välja mellan. Simskolekurserna vänder sig till alla nivåer från de som vill lära sig vattenvana till aspirerande elitsimmare. Simskolor brukar ofta ha en nedre åldersgräns på 4-5 år. Innan du ska boka simskola kan det vara smart att se över utbudet för att hitta den kurs och simhall som passar just dig och din familj. Det som behövs vid kurstillfället är åtsittande badbyxor eller baddräkt. Badmössa är praktiskt men oftast inte ett krav. För mer tekniska simstilar rekommenderas simglasögon.

Både Stockholms stad och privata aktörer har simundervisning. På Vanadisbadet sköts till exempel simundervisningen av ett företag som bedriver verksamhet på ett tjugotal anläggningar runtom i landet.

Simskola Stockholm
Simskola Stockholm

Privata simlektioner i Stockholm

Det finns många simskola Stockholm som erbjuder privatlektioner. Det kan vara ett bra sätt att lära sig simma på ett mer effektivt vis eftersom undervisningen då är individuellt anpassad efter just dina förutsättningar.

Lektionerna läggs helt upp efter elevens behov och tidigare erfarenhet av simträning. Det går även att anpassa tider efter önskemål på ett helt annat sätt än med gruppträning. Varje tillfälle blir lite dyrare än en gruppklass men oftast behövs inte lika många privatlektioner för att lära sig att simma.

Simskola Stockholm stad

Simskola Stockholm stad har simskoleverksamhet som riktar sig till barn mellan 4-8 års ålder. Här lär sig barnen att simma genom lek och målet är att de ska lära sig grundläggande kunskaper i de fyra simsätten. Simskola Stockholm ger barnen roliga, progressiva och utmanande övningar både i vattnet och på land.

Under sommarhalvåret kan det vara härligt att komma ut och simma under bar himmel men det kan fortfarande kännas tryggare att lära sig simma i bassäng. Då kan det vara ett bra alternativ att gå på en simskola på någon av de utomhusbad Stockholm som finns runt om i staden.

Simskola Stockholm

Lär dig crawla som vuxen

På senare år har det blivit allt populärare för vuxna att gå en kurs i crawl. Det är inte konstigt med tanke på vilken bra motion det är för hela kroppen. Simsättet är användbart om man gillar olika typer av vattensport. Om du vill gå en crawlkurs är det bra att vara ute i god tid att boka simskola då kurserna fylls upp snabbt.

Letar du efter en simskola Stockholm som erbjuder crawlkurser för vuxna? Det finns idag ett stort utbud i många olika simhallar och du kan välja mellan att träna i grupp eller boka privatlektioner. Oftast finns det kurser på olika nivåer så att du kan avancera i takt med att du utvecklas och förbättrar din simteknik.