Hoppa till innehåll

Utomhusbad Stockholm

Hitta utomhusbassänger i Stockholm

Söker du en utomhusbassäng i Stockholmsområdet? För den badsugne som inte vill lämna storstaden under sommarhalvåret finns det en mängd olika utomhusbassänger att välja mellan. Det finns nio olika utomhusbad i Stockholm som alla är öppna under sommaren och baden har bassänger för alla åldrar. Fyra av bassängerna är belagda med entréavgift medan de övriga är kostnadsfria. Exempel på populära utomhusbad Stockholm är Vanadisbadet, Eriksdalsbadet, och Järvabadet. Här guidar vi dig till Stockholms bästa bassänger för barnfamiljer, motionärer och dig som söker en stunds svalkande avkoppling.

Vanadisbadet är ett av Stockholms första friluftsbad och ett bra val för familjeutflykten. Här hittar du både en djup bassäng för motionssim samt en barnpool för de minsta.

Simskola Stockholm
Vanadisbadet

Utomhusbad utan entréavgift

För dig som vill besöka ett utomhusbad Stockholm utan att behöva betala entréavgift finns det en rad olika badplatser att välja mellan. Både Hägerstensbadet och Nytorpsbadet har 25-metersbassänger som är perfekta för ett svalkande dopp eller att simma några längder i.

Stora Sköndals handikappbad erbjuder en uppvärmd utomhuspool som är till för dig som har någon form av funktionsnedsättning och är i behov av olika hjälpmedel. Ett stenkast från poolen ligger Drevviken där man kan bada vid strandkanten eller bryggan. Det finns en trappa med räcke ned i vattnet.

Utomhusbad Stockholm - bada mitt i centrum

Det är inte nödvändigt att ta sig utanför stan för att hitta utomhusbad med pool i Stockholm. På Gärdet hittar du Kampementsbadet som är ett av de bästa när det kommer till utomhusbad Stockholm. Här finns både en bassäng för motionssim och en plaskdamm samt toaletter och omklädningsrum.

Letar du efter en simskola Stockholm så är Eriksdalsbadet ett bra alternativ. Det är ett av de mest populära utomhusbaden med hela fyra bassänger varav den största är 50 meter. För de mindre som går på simskola finns en särskild undervisningsbassäng. Dessutom finns det soldäck, bastu, servering och beachvolleyplan.

Utomhusbad Stockholm

Slottspool och lyxhotell

För dig som vill lyxa till det ska ta en titt på Häringe Slotts utomhusbad i Stockholm. Här hittar du Sveriges första utomhuspool samt ett lyxigt hotell i ett gammalt 1600-tals slott. Poolen är öppen från och med maj och stänger inte förrän i oktober och den kan endast nyttjas av hotellgäster. Här har du även tillgång till tennisbanor och en mysig sjöbastu.

Ett annat utomhusbad Stockholm av de lyxiga slaget är The Winery Hotel. Hotellet är ett vinhotell som är beläget i Solna. På taket hittar du en stor terrass med pool där du kan svalka dig samtidigt som du blickar ut över Hagaparken och Brunnsviken. Poolen är uppvärmd och den är tillgänglig för hotellgäster under hela året.