Vanadisbadet öppettider – dags att planera för simskola 2021

Vanadisbadet öppettider

Funderar du på att anmäla dig eller ditt barn till simskola utomhus i sommar? Även som det kanske inte märks när man tittar ut så närmar sig sommaren med stormsteg. För att boka en simskola i Vanadisbadets utomhusbassäng är det en god idé att vara ute tidigt då lektionerna är mycket populära.  Här ska vi berätta mer om Vanadisbadet öppettider och annat som är bra att veta för dig som söker information om simskolor utomhus under sommaren 2021. Vi reder även ut vad som kan tänkas gälla för simskolor vid utomhusbad med anledning av Covid 19.

Vilken aktör anordnar simskolor på Vanadisbadet?

Genom åren har flera olika aktörer stått för simskoleaktiviteter i Vanadisbadets utomhusbassänger, bland annat Monas Simskola och Trampoolin. I år är det Neptun som anordnar simskola på Vanadisbadet. SK Neptun har över 5000 medlemmar och är en av Stockholms  största idrottsföreningar.

Neptun kommer erbjuda simskola för nivå 1 och nivå 4. Nivå 1 är öppen för barn från 4 år. Rekommenderad längd för deltagande i kursen är 1-2 veckor. Man fokuserar på vattenvana och lek. Ledare kommer finnas med i vattnet.

Neptun har även simskola nivå 4 på Vanadisbadet. Här fokuserar man på att lära ut sammansatt simning för fri- och ryggsim. Ledarna lär även ut grunderna i bröst- och fjärilsim. Kurserna är öppna för barn mellan 7-9 respektive 10-13 år. Nivå 4 passar även de unga som lära sig start och vändningar.

Vanadisbadet öppettider under sommarhalvåret

Vanadisbadets öppettider är inte helt fastslagna i skrivande stund. Förra året kortades de ner på grund av pandemin. Badet brukar öppna i början av juni, och öppettiderna skiljer sig åt mellan olika dagar. I regel gäller 06:30 till 20:00 och under vardagar och 09:00 till 18:00 när det är helg.

En annan sak som är bra att veta är att sommarkortet även ser ut att gälla under 2021. Kortet ger tillgång till badets bassänger, och kan också användas för inträde på utedelen av Eriksdalsbadet samt Kampementsbadet och Järvabadet. Kortet  kostar 800 kronor. Barn och ungdom mellan fyra och nitton år betalar endast 190 kronor, medan studerande, arbetslösa och pensionärer betalar en avgift på 500 kr. Utöver sommarkortet går det även att betala för ett 10-gångers kort på badet.

Vågar jag boka simskola trots Corona?

Den tillfälliga pandemilagen som infördes i januari gör gällande att endast ett visst antal personer får vistas på badanläggningar samtidigt. Enligt lagen har badanläggningar ett ansvar att se till att trängsel undviks.

I takt med att allt fler vaccineras är förhoppningen att vi har återgått till ett mer normalt liv under sommaren 2021, och Vanadisbadet öppettider samt simskoleverksamheten kan fortgå som vanligt när bassängerna öppnar för sommarsäsongen. Om simlektioner inte skulle kunna hållas får den som bokar avgiften återbetald.

Tillfällen då bad i bassäng bör undvikas

Vi får många frågor om när man bör undvika att bada i bassäng. Det här är några generella riktlinjer för när du bör vänta med bassängbad:

  • Om du har huvudlöss eller skabb som inte behandlats eller där behandlingen misslyckats bör du vänta tills du blivit av med problemen.
  • Om du tagit del av ett erbjudande på ett bra pris på hårtransplantation. Vid den här typen av ingrepp är den generella rekommendationen att inte simma under cirka en månad efter transplantationen.
  • Att bära på multiresistenta bakterier kan vara ett hinder för lämplighet att bada i bassäng med andra. Hör efter med din läkare om vad som gäller.
  • När du lider av en infektionssjukdom, eller om det finns misstanke om att du har en sådan. 

 

Om du söker information om hur du förbereder dig eller ditt barn inför simlektionen och vilken utrustning som behövs, rekommenderar vi att du läser mer om simskola Stockholm, där vi tar upp ämnet. Vi uppdaterar naturligtvis även bloggen med mer information när Vanadisbadet öppettider för sommaren 2021 är helt fastställda.